;

Spar 25% på alle køb over 999,- (fratrækkes ved kassen)

Gardiner til din stue

Gardiner betyder meget for stemningen i et rum, og de er et mindst lige så vigtigt element i indretningen som for eksempel sofaen. Foruden det praktiske element i at kunne lukke uønsket lys ude, så er gardiner også med til at gøre stuen til et hyggeligt og rart sted at opholde sig. Du kan gøre din stue personlig ved at vælge netop de gardiner, der passer til dig og dit hjem. Her på siden giver vi dig vores bedste tips til at vælge gardiner til stuen.

TIP 1: TÆNK OVER GARDINETS PRIMÆRE FUNKTION

Det er en god idé at beslutte, hvad gardinets primære funktion skal være. Ønsker du at skærme af for udefrakommende blikke? Eller handler det mere om at kunne justere lysindfaldet i stuen?

Plisségardiner er hyggelige og giver samtidig de mest fleksible muligheder i forhold til afskærmning og justering.

Har du større vinduespartier og -døre i stuen, anbefaler vi lamelgardiner. De er praktiske til de store vinduer og udstråler luksus og kvalitet.TIP 2: UNDGÅ GENSKIN PÅ DINE SKÆRME

I mange hjem er stuen et rum med flere formål. Hos nogle familier hænger stue og køkken sammen, hos andre er der brug for at have et arbejdshjørne i stuen, og i rigtig mange stuer er der en sofakrog med tilhørende fjernsyn.

Har du projektor, fjernsyn eller et arbejdshjørne med en computer i stuen? Så er det en god idé at overveje et mørkt væv på gardinerne. Jo mørkere vævet er, desto mere genskin tager det nemlig fra skærmene. Du kan også vælge honeycomb plissegardiner som med deres dobbeltvæv filtrerer lyset så du stadig får det naturlige lys udefra, men undgår lysreflektioner på skærmene.

TIP 3: TAG HØJDE FOR TEMPERATUREN I STUEN

Mange stuer bliver på solrige dage meget varme at befinde sig i. Det gælder især nyere huse på grund af kravene for isolering. Det er værd at have med i overvejelserne, når du vælger gardiner.

Honeycomb plisségardiner er specielt velegnede til stuen, der er ekstra udsat for solens stråler. Det isolerende dobbeltvæv skærmer for solens stråler om sommeren og holder på varmen i vinterhalvåret. Har du store vinduespartier kombineret med døre, er et lamelgardin en god løsning. Gardinet gør det nemt at åbne døren, så stuen kan blive kølet af.TIP 4: VIS DIN STIL MED FARVER

Mange familier mødes i stuen, og det er også ofte i dette rum, at vi inviterer gæster til hyggeligt samvær. Derfor må stuen gerne udtrykke hjemmets stil, og det kan du blandt andet sørge for med dit gardinvalg.

Vær ikke bange for at vælge gardiner i farver. Tænkt blot over, at de skal passe til stuens øvrige farvetema.

Vær opmærksom på, at lyse og kølige farver får stuen til at synes større, mens mørke og varme farver typisk gør stuen mindre.