;

Spar 25% på alle køb over 999,- (fratrækkes ved kassen)

tilbud! SPAR 25% på alle Express gardiner - levering på 3 hverdage

MARKISE DAGE - SPAR 25%

Gardiner til køkkenet

Gardiner i køkkenet bliver ofte udsat for fugt, skidt og dampe fra madlavningen. Derfor er det en fordel, når gardiner i køkkenet er nemme at rengøre. Samtidig er køkkenet i mange hjem blevet et opholdsrum, hvor vi mødes og deler dagens begivenheder. Derfor må gardinerne også gerne være flotte at se på. Hos nyegardiner.dk har vi flere løsninger, hvis du ønsker et både praktisk og dekorativt gardin i dit køkken. Her på siden giver dig vores bedste tips til at vælge gardiner til køkkenet.

TIP 1: TÆNK OVER DIT BEHOV FOR AFSKÆRMNING

Find ud af, hvilke behov du har for at kunne skærme af. Når du er bevidst om dine behov, er det lettere at finde et gardin, der opfylder dem.

Hvis du for eksempel gerne vil skærme af for blikke udefra men stadigvæk nyde solens stråler, så er et plisségardin en god løsning. Med up & down funktionen får du god mulighed for at skærme af for naboerne og samtidig justere lysindfaldet, præcis som du vil have det. Plisségardinet er desuden en elegant gardinløsning i dit køkken.TIP 2: VÆLG GARDINTYPE EFTER VINDUETS PLACERING

Når du skal vælge gardintype til dit køkken, er det en god idé at tænke over, hvor tæt på komfur og håndvask vinduet er placeret.

Er vinduet et godt stykke fra komfur og håndvask, kan du med fordel vælge et plisségardin. Med up & down funktionen giver gardinet mulighed for en meget nøjagtig justering, så du let kan skærme af for solskin og nysgerrige blikke.

Er vinduet placeret nærmere komfur og håndvask, er det smart at vælge et gardin, der er let at rengøre. Persienner er et oplagt valg, da de er ekstremt nemme at gøre rene.

TIP 3: SØRG FOR, AT GARDINTYPE OG VINDUE MATCHER

Forskellige gardintyper gør sig godt til forskellige vinduer. Derfor anbefaler vi, at du vælger en gardintype, der passer godt til den type vinduer, du har i dit køkken.

Plisségardiner i køkkenet egner sig godt til de små vinduer. Har du større vinduespartier i dit køkken, kan lamelgardiner være en flot og praktisk løsning. Persienner passer til de fleste slags vinduer og er også en meget oplagt gardintype til køkkenet.

TIP 4: GÅ EFTER GARDINER, DER ER LETTE AT RENGØRE

Gardiner i køkkenet bliver udsat for lidt af hvert fra madlavningen. Derfor er det en fordel, når gardiner i køkkenet er nemme at rengøre.

Persienner er velegnede til køkkenet, da gardintypen er utrolig nem at rengøre. Gardinet kan tørres af med en fugtig klud eller hurtig afmonteres og rengøres i sæbevand. Rullegardiner kan også anvendes i køkkenet, da de fleste stoftyper kan rengøres med en fugtig klud.

Du kan også sagtens bruge andre gardintyper i køkkenet. De kræver blot lidt mere, når du vil rengøre dem. Foldegardiner kan vaskes i vaskemaskinen, og plissegardinerne skal renses på renseri.TIP 5: GØR KØKKENET PERSONLIGT MED FARVER

Mange køkkeners vægge er hvide, og det er derfor oplagt at give rummet lidt kant ved at vælge et farverigt gardin. Vi har både gardiner i fine sarte nuancer og i pangfarver, så der er nok at vælge mellem.

Hænger køkkenet sammen med stuen, kan det være en god idé at vælge samme gardinfarve som i stuens vinduer, da det giver et roligt udtryk.

Farver har betydning for, hvordan vi oplever et rum: Lyse og kølige farver får ofte rummet til at virke større, mens mørke og varme farver typisk får rummet til at virke mindre.TIP 6: SKAB ET ENSARTET LOOK I DIT KØKKEN-ALRUM

Har du et køkken-alrum, kan du med fordel vælge samme gardinfarve på alle vinduespartier. Det skaber ro og balance i rummet.

Du kan nemt kombinere forskellige gardintyper i dit køkken-alrum. Vælg for eksempel et eksklusivt lamelgardin i alrummet og en praktisk persienneløsning i køkkenet.